Licht uit:

18 maart 2018. Bam, licht uit, batterij plat, mijn lichaam geeft het op, mijn geest leeg. Wat overkomt mij? Burn-out was het verdict. Ongeloof, woede, frustratie en verdriet zijn allemaal gepasseerd.

Ik was  toen al 14 jaar mama van een dochter die anders is dan wat de maatschappij bekijkt als normaal. En zorgde al 14 jaar zo optimaal mogelijk voor mijn dochter, maar er was 1 ding dat ik vergeten was en dat was luisteren naar mijn eigen lichaam.

Het gevolg was dat mijn lichaam volledig over zijn toeren was en helemaal uit balans. Ik heb moeten leren luisteren naar mijn eigen lichaam, naar mijn gevoel, rust moeten nemen om er door te geraken.

Inzicht:

 

Omdat de reguliere geneeskunde enkel symptomen bestrijdt en geen oorzaken aanpakt, ben ik op zoek gegaan naar andere manieren om mijn leven makkelijker en draaglijker te maken, want mijn kinderen verdienen een moeder die er voor hen is en altijd voor hen klaar staat.

Al doende heb ik geleerd dat energie en intenties zo veel sterker zijn dan ik ooit had durven denken. Allemaal geitenwollensokkengedoe dacht ik vroeger. Tot ik het aan den lijve ondervond : het werkt, het werkt echt! Hey en als ik mij beter voel, voelen mijn kinderen zich ook beter?

Uit een lege beker kan je niet schenken. Ik wist het wel in theorie, toepassen in de praktijk was een ander paar mouwen.

Aktie:

Bij de pakken blijven zitten of zielig in een hoekje zitten treuren staat niet in mijn woordenboek.

Net in die periode kwam er een post op sociale media voorbij over NEI (Neuro Emotionele Integratie). Met het idee: baat het niet dan schaadt het niet, ging ik nieuwsgierig en ook wat nerveus naar mijn eerste NEI-sessie.

Een uur later kwam ik helemaal relaxed en meer in balans buiten. Wauw dacht ik toen, dat moet ik ook kunnen. Wat een eenvoudige en doeltreffende techniek!

Het universum was mij zeer goed gezind, (achteraf leerde ik dat ik ook dat kan sturen), want er werd een opleiding NEI-therapeut aangeboden in Turnhout.

Opnieuw studeren:

Vol goesting en gezonde nieuwsgierigheid startte ik in januari 2019 mijn eerste opleiding, die achteraf gebleken de eerste stap naar mijn nieuwe passie was, ENERGIE.

NEI was voor mij de kennismaking met de wereld van het onbewuste, intenties, meditatie, echte zelfzorg, het weten dat er meer is tussen hemel en aarde. Ik word er helemaal warm en gelukkig van als ik hierover praat.

Hoe meer ik leerde en hoe meer mensen ik hielp, des te duidelijker het werd voor mij dat ik in de wieg gelegd ben om op energetisch niveau te werken en dat het mijn natuurlijke flow is. Joepie ik had een tot nu toe onzichtbaar talent ontdekt. Feestje!

Een opleiding tot Tera-Mai Reiki & Seichem Master Practitioner was dan ook de volgende logische stap. Bij elke graad ging er opnieuw een nieuwe wereld open en sindsdien absorbeer ik alle informatie en kennis rond energie, trillingen verbonden aan emoties, aura’s, chakra’s, meditatie,…op als een onverzadigbare spons.

De onzichtbare wereld van energie en frequenties:

Energie. Hoe zie ik dat? Wat betekent dat voor mij?

ALLES is energie, meer nog alles en iedereen is energetisch met elkaar verbonden.

Misschien eerst even duiden wat REIKI is. Reiki is het Japanse woord voor levensenergie. Deze levensenergie stroomt door alles wat leeft. Mensen, dieren, planten, mineralen, de allerkleinste organismen, ja zelfs door stenen en kristallen.

Ja levensenergie, allemaal mooi, maar wat is dat nu juist? Ik gebruik een voorbeeld om het te verduidelijken. Stel je een levende persoon voor nu op dit moment. Een minuut later is diezelfde persoon overleden. Wat is er op die minuut tijd veranderd? Niets, buiten het feit dat de levensenergie het lichaam verlaten heeft. Energie kan niet zomaar plots weg zijn, dus de levensenergie van de overleden persoon is nog aanwezig, maar niet meer in het lichaam. Sommige mensen noemen dit de ziel of de geest. Uiteindelijk gaat deze levensenergie terug naar de bron, de kosmische levensenergie die overal aanwezig is. Mensen benoemen dit al eeuwen lang ook als één of meerdere goden.

Deze levensenergie of kosmische energie zit in ons allemaal en stroomt door ons lichaam zonder dat we daar iets voor hoeven te doen. Een beetje zoals ons hart automatisch zijn werk doet. Energie is ook aanwezig in ons hele zijn ons volledig wezen, in onze emoties, in ons denken, in ons handelen. Ook rondom ons heen is deze energie aanwezig. Gevoelige mensen voelen soms naadloos de sfeer in een ruimte aan. Dat is energie die door de aanwezigen stroomt en dus echt voelbaar is. en afhankelijk van de frequentie van de energie in de ruimte, hangt er een aangename of beladen sfeer.

Als je in contact komt met de hogere frequenties, voel je je goed en energiek. Ben je in de buurt van iemand die boos of gefrustreerd is, dan kan het zijn dat je die emotie onbewust oppikt en zelf ook prikkelbaar wordt.

Positieve emoties hebben een hogere frequentie of trilling dan negatieve emoties en dat is ook wetenschappelijk bewezen en meetbaar. Haat en soortgelijke emoties hebben een heel lage trilling, onvoorwaardelijke liefde is de top emotie en heeft de allerhoogste frequentie. Alle spirituele strekkingen hebben als doel de staat van deze onvoorwaardelijke liefde te bereiken.

Kleuren hebben ook een eigen frequentie en roepen allemaal andere emoties op. Zo staat rood in vele culturen bekend als de kleur van het leven. In Japan brengt rood geluk. Het is ook de kleur van het wortelchakra en staat voor Ik ben.

Violet is dan weer de kleur van het kruinchakra en staat voor Ik begrijp. Het is een vaak gebruikte kleur om spiritualiteit aan te duiden.

Zo zie je maar dat alles en iedereen met elkaar verbonden en verweven is. Voor mij is de wereld van de energie het boeiendste wat ik ken.

We are energy and energy never dies. It just changes form:

 

Stroomt je energie niet goed omdat je met (onbewuste) blokkades of saboteurs zit, dan gaan je emoties veranderen, je krijgt mentale of lichamelijke klachten of je wordt ziek.

Als je lichaam en geest uit balans zijn, je voelen en denken niet congruent, je niet naar je intuïtie luistert of de signalen van je lichaam negeert, dan kan de levensenergie niet meer stromen zoals het hoort en ga je van goed in je vel naar ziek of pijn.

Als we sterven zijn we niet echt weg, maar gaan we op in het grote geheel van de kosmische energie. Enkel ons lichaam, ons transportmiddel is dood. Sommigen geloven in incarnatie, anderen niet en dat is allemaal ok want niemand kan met zekerheid zeggen wie het bij het rechte eind heeft.

Sinds ik weet dat alles energie is en we ook met alles en iedereen verbonden zijn, ben ik nog bewuster vriendelijk tegen iedereen, luister ik zonder te oordelen, laat ik anderen in hun waarde. Want als jij en ik met elkaar verbonden zijn, dan is het toch vanzelfsprekend dat ikje  laat zijn wie je bent, want je bent hetzelfde als ik.

Wat zou de wereld toch veel mooier zijn, moest iedereen beseffen wat een prachtige speeltuin het leven is. Ik wens jou een liefdevol leven toe.

Auteur:

Miriam Huysmans

The Circle of life

www.laatlos.be

Similar Posts