Wat is coachen? Waarom heb ik het nodig? Wie moet ik kiezen?

Coaching is een krachtig gespreks- en ondersteuningssysteem dat je in staat stelt om je potentieel in het leven gemakkelijker te bereiken en dat je aanmoedigt en toerust. Coaching is een doorlopend hulpmiddel dat wordt gebruikt om je leven te verbeteren. Het brengt je van waar je nu bent naar waar je in de toekomst wilt zijn.

Health / holistische coaching

Health / Wellness coaching richt zich op gebieden van fysieke, mentale en spirituele gezondheid en omvat alle andere aspecten van het leven. Omdat niemand in een vacuüm leeft, herkent en integreert een goed opgeleide coach alle aspecten van het leven in het persoonlijke plan van de klant. Coaching stelt je in staat om je doel en visie te verduidelijken door middel van strategie en planning, wat resulteert in een grotere mate van succes als je je doelen in het leven nadert.

Coachen vs. therapie

Waarom kiezen voor coaching boven therapie? In een notendop richt coaching zich op waar je nu bent en waar je naartoe gaat met als doel je te helpen duidelijkheid te krijgen over je visie, obstakels te overwinnen om je succes op een zijspoor te zetten, en tegelijkertijd de snelheid van het bereiken van persoonlijke groei te versnellen, zodat je je doelen kunt verwezenlijken. Terwijl de therapie zich daarentegen richt op je verleden. Alhoewel je problemen uit het verleden tijdens een coachingsessie aan de orde kunt stellen en in overweging kunt nemen om het heden op te helderen, richt een coach zich niet op het oplossen van het verleden. Als het verleden een probleem is, een struikelblok voor je, dan kan therapie je beste optie zijn. Als je verleden echter gewoon een feit is (positief of negatief) dan ben je waarschijnlijk klaar voor coaching. Een goede coach zal zich tijdens je coachingsessie gemakkelijk identificeren als je verleden een groter probleem voor je lijkt te zijn en zal je dus adviseren om therapie te volgen. Veel mensen vinden ook dat coaching en therapie tegelijk voordelig kunnen zijn. Natuurlijk zal elke professional zich richten op verschillende gebieden in het leven.

Coachen vs. consulting

Wat is het verschil tussen coaching en consulting of mentoring? Bij zowel consulting als mentoring put die professional uit zijn of haar persoonlijke kennis, opleiding en ervaring die hij of zij op een bepaald gebied heeft opgedaan. Deze expertise wordt vervolgens gedeeld met de klant om hen te helpen bij hun succes. Een ideale situatie is om een coach te hebben die ervaring heeft opgedaan op hetzelfde of een vergelijkbaar gebied dat voor jou van belang is. Daarbij pluk je de vruchten van de extra geleide expertise van je coach. Hoewel deze opzet ideaal is, is het niet noodzakelijkerwijs nodig om je persoonlijke doelen te bereiken. Een professionele, ervaren en gekwalificeerde coach is in staat om je te helpen bij het doorlopen van dit waardevolle proces, waardoor je in staat bent om de doelen die je hebt gesteld te bereiken en je een succesvolle toekomst tegemoet te zien.

Groepspraktijk Groeistof is een online coachingsplatform. Coaches met verschillende disciplines staan online klaar om je te helpen op vlak van: loopbaangezinpersoonlijke groeien en rust.

Similar Posts