Wie zijn wij

Wie zijn wij?

Het beroep van coach en therapeut is een heel populair beroep en maar goed ook, want er is heel veel nood aan de juiste begeleiding voor de juiste persoon.

Helaas zijn er niet alleen mensen met goede bedoelingen die zichzelf coach of therapeut noemen. Zoals in elke beroepscategorie zit er wel wat onkruid tussen het mooie, groene gras.

Tijdens de COVID pandemie was het niet evident om onze job te blijven uitoefenen. Ook voor subsidies vielen velen van ons uit de boot. Relevante informatie was nodig, maar ook bescherming voor onze hardwerkende collega’s was zeer welkom. Er zijn wel wat initiatieven, maar een echte beroepsvereniging was er naar onze mening nog niet. Daarom kreeg Joke Roels het idee om een beroepsvereniging op te starten.

Ze informeerde zich over wat allemaal nodig was en ging aan de slag. Maar omdat je sterker bent samen dan alleen laat Joke Roels zich omringen door anderen

BBTC of Belgische Beroepsvereniging Therapeuten en Coaches, werd geboren.

Joke is de bezielster van BBTC. Zij richt zich op samenwerkingsverbanden en contacten met de overheid

Karine van Oosterbos neemt het luik van de opleidingen voor haar rekening.

Het stokpaardje van Angelique Monballieu is (online en live) zichtbaarheid en ook voor BBTC is dat waarmee zij zich voornamelijk bezighoudt.

Uiteraard kan je bij elk van ons terecht voor een luisterend oor, een vraag of een goeie babbel.

Even voorstellen

1 Joke Roels
2 Angélique Monballieu
Joke Roels

 • Mama van 2 fantastische dochters
 • Psychotherapeut en Opvoedingscoach bij Groei(s)Tof sinds 2008
 • Organiseert Time-out projecten in België en Nederland voor gezinnen
 • Bezielster, psychotherapeut en opvoedingscoach van Groepspraktijk Groeistof (online coaching)
 • Een gedreven dame die als ze ergens voor gaat niet te stoppen is
 • De erkenning van de verschillende beroepsgroepen in de gezondheidszorg is één van de pijlers dat haar liet beslissen de Belgische Beroepsvereniging Therapeuten en Coaches op te richten en samen met Lieselot De Tant er volledig voor te gaan
 • Maar ook een waardevolle community bouwen met wetenschappelijke vormingen en opleidingen
 • En elke beroepstak in de zorgsector waarderen maar vooral ook samenwerken met het belang van de mensen die hulp nodig hebben centraal te stellen (tegen een betaalbare zorgverlening en zonder wachtlijsten)
Angélique Monballieu

 • Mama van 7 kinderen, en ook al oma, mijn mooiste missie
 • Partner van Louis
 • Verbindende communitybouwer bij #VISIBLIQUE
 • Communicatie is voor mij zo belangrijk, al van mijn eerste dag in mijn leven waar ik opgroeide in een restaurant, en ook studies marketing, communicatie, en public relaties
 • Het leven zorgde dat ik na mijn studies in aanraking kwam met beurzen en events. Een passie voor het leven. Ook de start voor een Postgraduaat.
 • Respect voor elkaar vind ik zeer belangrijk
 • BBTC kwam op mijn pad om een onverwacht moment
 • Een brainstormmeeting verder, ging ik de community ondersteunen
 • Maar ondertussen ook één van de bestuursleden omdat ik net van een ander oogpunt coaches en therapeuten benader want ik coach wel ondernemers voor hun online en offline zichtbaarheid maar minder in de zorgsector.

Onze missie

Onze focus ligt op “wat heeft de cliënt nu werkelijk nodig”

Dit willen we doen door:

Ons kwetsbaar op te stellen en haantjes gedrag overstijgen.

Door verbinding te brengen tussen alle beroepsgroepen en alle maatschappelijke hulpbronnen. Van psycholoog, psychotherapeut, counselor, therapeut, coach en de m/v in de straat met gezond boerenverstand.

Door helderheid te brengen en het in een kader gieten van, welke beroepsgroep heeft wat te bieden, waar staan ze voor, wat kunnen ze en wat niet. Wie of Wat zijn de maatschappelijke hulpbronnen. Ook de buurvrouw in de straat waar je tijdens een koffie en een pakje koekje jouw verhaal brengt is zeer waardevol. Laat we dit alles samen in kaart brengen, omschrijven. Maw wie speelt welke rol, zodat de client weet bij wie hij voor wat terecht kan.

Laten we onszelf en de beroepsgroepen overstijgen en een nieuw maatschappelijk gedachtengoed mbt hulpverlening neerzetten

Laat ons samen elkaar blijven inspireren zodat we kunnen evolueren waar nodig in een steeds veranderende wereld.

laat ons de kracht van de cliënt centraal zetten en de hulpbronnen die mensen zitten stem en kader geven.

Waar staat de boom voor

de boom staat dan voor alles wat met gezondheid te maken heeft = gezondheidszorg
waarbij iedere tak van de boom bijdraagt aan het geheel
tak = artsen
tak = medische beroepen
tak = paramedische beroepen
tak = psychotherapeuten
tak = therapeuten
tak = coaches
daarbij staat de boom ook symbool voor groei (als samenleving, als geheel en als individu)

in een tekstje misschien zoiets als:

De boom als symbool voor de gezondheidszorg als geheel, waarbij iedere tak een andere discipline vertegenwoordigt. De ene tak complementair aan de andere, tesamen zorgen ze voor een gezond geheel waarin het individu vanuit verschillende perspectieven benaderd en ondersteund wordt. Artsen, paramedici, psychotherapeuten, coaches, therapeuten en alle andere schakels in de gezondheidszorg dragen bij en vinden hun plek als tak van dezelfde boom.