#trotsecoach#trotsetherapeut

#trotsecoach#trotsetherapeut

Ik volgde deze middag een lancering van iets heel belangrijk…. 29november 2021 word nu jaarlijks…
🤩De Dag van de Therapeuten en Coaches bij de Beroepsvereniging BBTC🤩
En iets meer dan een jaar geleden werd ik ook een therapeut met name een massagetherapeut, met specialisatie Zorgmasseur.
Na het vastlopen in de job en bijberoep koos ik een nieuwe weg in te slaan…. En zo kwam de avondschool, de loopbaancoach en de outplacement begeleiding op mijn pad… het werd het begin van iets moois!
Dus ik zeg hierbij heel graag
Jurgen braekevelt
 

🍀 Iets kunnen en mogen betekenen voor iemand als coach 🍀
 Wat is er mooier? 
Hoeveel meer voldoening kan je hebben dan als coach iemands tochtgenoot te zijn?  
👉Verdiepend exploreren van het verhaal áchter het verhaal
👉Een laagje dieper zoeken naar inzichten
👉Uitdagend, provocatief en soms eens minder lief wanneer dit nodig is.  Maar steeds in de richting van het doel van de coachee.
👉Tochtgenoot door nieuwsgierig mee te kijken over de schouder van de coachee en mee beleven hoe een pad zich elk gesprek meer ontvouwt en steeds duidelijker wordt.

Eén van mijn eerste coachees ooit, dik 5 jaar terug gaf me het volgende feedback:

Een bemoediger en aanmoediger.
Versterkt terwijl hij pijn wegwerkt .
Recht voor de raap. Echt en oprecht. 
Ziet, onderzoekt en begrijpt waar het schoentje knelt. 

Hij staat voor gedrevenheid en duwkracht in uw rug.
Hij staat garant voor persoonlijke openbaringen. 
Hij slaat met u de hoek om en er is geen weg terug.
Dat was voor mij (en misschien ook voor u) Jürgen Braeckevelt.

🙏 Hoe kan je meer geloven in wat je elke dag vol passie doet, dan wanneer iemand jou deze woorden stuurt!?🙏
En net dat maakt me een dankbare en vooral #trotsecoach #BBTC 😍

 
2 vliegen in 1 klap.
In navolging van het bericht rond de zin en onzin van coaching van deze ochtend en omdat het vrijdag Black Friday is en gewoon omdat het kan 😉 zet ik vrijdag enkele extra uren in voor gratis kennismakingsgesprekken. Ik heb vrijdag 4 extra plaatsjes kunnen vrijmaken. Schikt het niet stuur me dan een PB een ik kijk wat ik voor je kan doen.
Dus ben jij opzoek naar een loopbaancoach?
Weet je niet of het een loopbaancoach is die je kan verder helpen?
Wil je iets veranderen in je job maar je weet nog niet hoe?
Trek je stoute schoenen aan voor een volledig vrijblijvend 30 minuten durend gesprek.
Ik kijk er alvast naar uit je te ontmoeten.
 

Podcast ‘Werkbaar werk’: bestaat dat wel?

09/11/2021 om 03:00

“Ons land telt vandaag bijna een half miljoen langdurig zieken. Bij één op de vier mensen is de oorzaak een psychisch probleem. De regering reageert met fitnotes, terugkeercoaches en sancties voor werknemers én werkgevers als die niet meewerken aan een terugkeer naar de werkvloer. Maar wat als die werkvloer net het probleem is?” 

“0:00

“Wat loopt er mis? Hoe kan een bedrijf voorkomen dat werknemers uitvallen of afhaken? En welke stappen moeten er nog gezet worden rond mentaal welzijn op het werk?” 

Autonomie (A), betrokkenheid (B) en duidelijke communicatie (over je functieomschrijving, je beslissingsbevoegdheid of verantwoordelijkheid en wederzijdse verwachtingen) zijn kernwaarden om je capabel (C) en goed te voelen in je job. 

Een gebrek aan deze essentiële waarden leidt tot spanning, stress, burn out en ziekte. 

Energieverlies treedt niet alleen op bij rolambiguïteit (rolconflict) of rolonduidelijkheid maar ook bij een gebrek aan missie- en waardencongruëntie of bij het ontbreken van informatieve steun en psychologische veiligheid. 

Als de werkcontext (organisatie en team) niet veerkrachtgevoelig is, ga je het als individueel teamlidook niet redden, al ben je zelf nog zo veerkrachtig.  Bovendien gaat een organisatie op deze manier ook niet flexibel kunnen zijn of blijven. 

Je mag dan nog zo een prachtig product verkopen en een topservice bieden tegen een optimale prijs – kwaliteit, zolang je werknemers niet gelukkig zijn, straalt dat uit in je bedrijfsimago.  Blije en gezonde werknemers zijn nu éénmaal productiever en veerkrachtiger.  Dit resulteert dan weer in een lager (ziekte)verzuimcijfer en minder uitstroom. 

Een duidelijke visie, ABC ondersteunend leiderschap en psychologische veiligheid leiden tot meer engagement, minder angst-, spannings- en stress(klachten), een verhoogde veerkracht, een verlaagd risico op fouten en burn out en een verhoogde performance en turnover

Als ervaringsdeskundige zet ik graag mijn expertise in als bruggenbouwer tussen leidinggevenden en teams.  Heb jij of heeft je team hierbij ondersteuning nodig, contacteer mij dan vrijblijvend via 0486 65 63 22 of daisy@twistforlife.be.  Meer info op www.twistforlife.be; www.therapy4you.be/coaching;www.generationbalance.be/loopbaan_coach/daisy-lavrysen

#werkbaarwerk #mentaalwelzijnopdewerkvloer #mentaleweerbaarheidophetwerk

#trotsecoach #trotseloopbaancoach

#belgischeberoepsfederatievoorcoachesentherapeuten #bbtc